Home > Over Lano > Nieuws

Nieuws

 • 05-11-2014 - Lano Carpets zal Bajong Carpets overnemen

  Geachte klant, beste partner,

   

  Met trots kunnen wij u melden dat we een princiepsakkoord gesloten hebben met McThree nv om zijn dochteronderneming Bajong Carpets – inclusief team, producten, inventaris en merk – onmiddellijk over te nemen.  De ondernemingsraden van zowel Lano als McThree zijn op de hoogte van de transactie en het overlegproces is momenteel bezig.

   

  McThree heeft zich al even voorgenomen om alle inspanningen en middelen te concentreren op zijn kernactiviteit van geweven karpetten. Lano is daarentegen een gerenommeerd werk dat innovatieve kamerbrede tapijten en kunstgras vloeren produceert, voor woonomgevingen, hospitality, landscaping, en sporttoepassingen.  Het Bajong Carpets-merk betekent een goede aanvulling op Lano’s segment van getufte tapijten.

  We kunnen U als klant geruststellen, op kort termijn verandert er niets.  U kunt blijven rekenen op een aanhoudend hoog serviceniveau, terwijl we de komende maanden alle productieapparatuur en personeel naar de Lano-vestiging verhuizen.  We houden u ook geregeld op de hoogte van de voorraden, productiedata en status van de assortimenten.

   

  We danken u hartelijk voor uw blijvend vertrouwen.  Onze teams staan graag tot uw dienst om eventuele vragen te beantwoorden.

   

  Met vriendelijke groeten,

   

  Joseph Lano        Philippe Van Hecke                    Rik De Smet                            Stefaan Duchi
  CEO Lano            Commercial Director Lano           General Manager Bajong            CEO McThree


  Over Lano
  Lano heeft zijn hoofdzetel in België en zal in 2014 ongeveer 85 miljoen euro netto-omzet bereiken. Het bedrijf stelt ongeveer 400 mensen tewerk.

 • 17-07-2013 - Lano brochures

 • 17-07-2013 - Kwaliteitsoverzicht

  NEW ! nieuwe kleuren Godiva KT - Pembridge Twist AB / FBG

 • 17-04-2013 - Distributieovereenkomst Mohawk en Lano

  Geachte klant,

   

  Lano Carpets is verheugd u een strategische verandering aan te kondigen die de positie van Lano Carpets in de markt zal versterken.  Mohawk International en Lano NV hebben een distributieovereenkomst gesloten voor de West-Europese residentiële markt van kamerbreed tapijt.  Lano Carpets gaat, naast eigen collectie, ook de residentiële Mohawk kwaliteiten verdelen. Voor Nederland zal Lano Carpets de distributie van de residentiële Mohawk kwaliteiten via Gebr. Willard voortzetten.

   

  Door deze strategische beslissing worden de sterke punten van beide organisaties samengebracht.  Lano Carpets wordt in heel Europa gerespecteerd voor zijn hoogwaardige kwaliteit en goede service en Mohawk staat bekend voor zijn innovatie en stijl.  Door een integratie van de verkoopsteams  kunnen in de toekomst zowel Lano Carpets als Mohawks’ SmartStrand and Everstrand kwaliteiten worden aangeboden.  Deze overeenkomst betekent dat U beide collecties via één en dezelfde verkoopsorganisatie kan bestellen waardoor wij onze service kunnen verbeteren wat U dan weer tijd bespaart.

   

  Dit verbeterde distributiemodel brengt niet onmiddellijk veranderingen voor U als klant met zich mee.  In de komende weken gaan we Mohawk Europe in de Lano organisatie integreren en gaandeweg gaan we duidelijk communiceren zodat de overgang naadloos en snel verloopt. Wij beseffen hoe belangrijk Uw  vertrouwen is en willen U daarvoor hartelijk bedanken.  Wij kijken in ieder geval uit naar de toekomst en hebben er alle vertrouwen in dat deze belangrijke stap ook voor U als klant een verbetering betekent.

 • 25-02-2013 - Lano Flooring Solutions decks out the Empress cruise ship

  LANO FLOORING SOLUTIONS BEDEKT ‘THE EMPRESS’ CRUISESCHIP

  Lano Flooring Solutions heeft een reputatie in het leveren van hoge kwaliteit, IMO gecertifieerde tapijten.  Het is dan ook niet te verwonderen dat Lano samen is gegaan met Pullmantur (de grootste cruiseschepenmaatschappij van de wereld).  Lano leverde de afgelopen zes jaar meer dan 135.000 m² in geweven Axminster tapijt voor de Pullmantur vloot.

   

  Een van de meest recente samenwerkingen met Pullmantur resulteerde in 15.000 m² Axminster tapijt voor ‘the Empress’.  Het tapijt werd gelegd in het centrale atrium, de gangen, de restaurants, het casino, de kinderspeelruimte, de spa, de fitnessruimte en de hutten.
  De tapijten weerspiegelen de uiteenlopende mogelijkheden die Lano kan bieden op vlak van design, ze bieden duurzaamheid en comfort.

   

  Ronnie Wilkie, design executive voor Lano Flooring Solutions legt uit: ‘Pullmantur kwam terecht bij ons ervaren design team, met de vraag naar custom-made tapijten, die een stijlvolle en opvallende look zouden geven aan het cruiseschip ‘the Empress’.
  Een bijzonder highlight in dit project is het tapijt in de Schooner Pianobar.  Het is ontworpen in de maritieme sfeer, met een wervelend patroon in rijk goud en nachtblauw.  Dit heeft ook het muzikale thema weer, wanneer de pianobar gebruikt wordt voor de avondontspanning.
  Lano leverde ook het kunstgras voor de buitendekken van ‘the Empress’ en werkte onlangs nauw samen met de Marine Operations Director van Pullmantur, Benjamin de Haas, om 12.500 m² tapijt te ontwerpen voor het zusterschip ‘the Sovereign’.

   

  Lano was één van de eerste tapijtfabrikanten die investeerde in de nieuwste high-tech Van de Wiele axminster weefgetouwen.  Dit zorgde al voor een succesvolle reeks leveringen van high-performance IMO gecertifieerde Axminster tapijten voor de groeiende cruisemarkt.

 • 20-01-2013 - JOY collection

  elegantie, sfeer, originaliteit en creativiteit.

  Lano Carpets volgt de interieurtrends op de voet en biedt, naast de autentieke kwaliteiten, een brede range aan inspirerende en trendy kwaliteiten voor jong en oud.
  Op Domotex werd de nieuwe afgepaste karpettencollectie JOY voorgesteld.  Het concept bestaat uit 4 trendy kwaliteiten, elk in 7 adembenemende kleuren. De karpetten worden op maat gemaakt en van een luxe afwerking voorzien.   Op deze manier kan de klant de afmetingen van het karpet perfect afstemmen op zijn interieur.

 • 19-01-2013 - Perlana

  Onder het motto ‘no compromises’ ontwikkelde Lano Carpets de kwaliteit Grandeur, gemaakt van 100% Perlana.  Het ecologische aspect, namelijk een tapijtkwaliteit uit gerecycleerde plastieken flessen, was in de ontwikkeling van de Grandeur cruciaal maar Lano was niet bereid om ook maar iets in te boeten aan de andere kenmerken namelijk kwaliteit, look en touché.  Met de revolutionaire Perlana vezel werd aldus een eerste saxony kwaliteit ontwikkeld die op Domotex heel warm onthaald werd.

 • 18-01-2013 - Domotex 2013

  Lano Carpets start 2013 met een duidelijke boodschap.

  Tapijt is een cruciaal onderdeel van een interieur en speelt niet alleen visueel maar ook op vlak van comfort en atmosfeer een belangrijke rol.  Tapijt werkt aan een comeback en is niet meer weg te denken uit de hedendaagse interieurs.  Dit is de overtuiging van Lano Carpets en dit was ook de boodschap die duidelijk werd gebracht op Domotex 2013.

 • 10-10-2012 - Opera Royal in Luik

  Het Operagebouw Opera Royal in Luik werd totaal gerenoveerd.

  Er werd 3200m² Zen geïnstalleerd. Dit is de ideale keuze als men zachtheid wil combineren met de geluidsabsorberende en de duurzame eigenschappen van een tapijt.
   

 • 27-06-2012 - Big Brother's watching Lano Carpets

  Three striking colours of Zen carpet from Lano Flooring Solutions now adorn the 2012 Big Brother House, providing sumptuous underfoot comfort for this year’s excited housemates.

  Sourced through carpet supplier We Sell Carpets of Borehamwood, 209 m² of Zen in an array of stunning blue shades grace the floor of the living areas of this year’s colourful house. Two tones of cornflower blue and a richer turquoise colour from the standard stock collection provide a vibrant lift and create a warm atmosphere.

  Suitable for high-impact areas, Zen is the ideal choice for the busy Big Brother house.  A tufted 1/10” Saxony cut pile crafted from the finestInvista polyamide 6.6, Zen has a pile weight of 1000 g/m² and offers supreme softness combined with impressive resilient qualities.  With the durability to withstand heavy footfall, Zen offers long-lasting performance and is easy to maintain – ideal for those messy housemates.

  “It is very exciting that Zen is being used in the UK’s Big Brother house this year,” enthuses Anja Temmerman, Marketing Manager, Lano Carpets. “Zen is a fantastic choice as it offers superior levels of durability, and the combination of blue tones looks truly stunning both on-screen and in reality.  The use of Lano Carpets here really cements our status as an incredibly popular choice for important contracts, and we believe this is because we consistently deliver great results for all of our clients.”

  Zen is available in four-metre width and is officially classed as suitable for heavy commercial use.

  Images showing the Big Brother’s magnificent interior can be found here http://www.channel5.com/shows/big-brother/articles/take-a-look-round-the-new-big-brother-house or on the show on television every weeknight on Channel 5.

 • 11-06-2012 - Lano Carpets on Roland Garros - Carve

  Diverse Lano kwaliteiten werden geïnstalleerd in de prestigieuse Roland Garros tennisclub in Parijs, als mooie en stijlvolle omkadering voor het gerenommeerde franse Grand Slam tornooi.

  Lano werd gekozen door de contractant van Roland Garros, TSA, vanwege een vroegere samenwerking, waarbij Lano zijn reputatie als leverancier van hoogwaardig contracttapijt al bewezen had.  Er werd gekozen voor 3 verschillende kwaliteiten.

  Voor de exclusieve VIP-ruimte en -restaurant, over een oppervlakte van 1196 m², werd gekozen voor Carve L72 in muisgrijs.  Hier kunnen de sponsors en hun gasten genieten in een omgeving waarbij de elegante gegolfde groeven in het tapijt perfect aansluiten met de glaspartijen die de ruimte afbakenen. Carve geeft een zacht voetcomfort , is zeer resistent dankzij de sterke polyamide vezel en het zorgt voor de geluiddemping binnen deze glamoureuse omgeving.

  brochure Carve

 • 11-06-2012 - Lano Carpets on Roland Garros - Opera

  In de drukke interview- en mediaruimtes werd gekozen voor Opera.  Dit vlak geweven kamerbreed tapijt is vervaardigd uit 100% gerecycleerd Econyl garen.  Als hoogwaardig contracttapijt, voldoet de 707 m² Opera aan de eisen van een sterk belopen omgeving.
  Er werd gekozen voor een zwarte fond met contrasterende grijze geometrische vierkantjes, wat perfect aansluit met het volledig witte interieur van de mediaruimtes.
  brochure Opera

 • 10-06-2012 - Lano Carpets on Roland Garros - Arena

  In één van de belangrijkste ruimtes werd gekozen voor Arena.  Het grijze 1/10” cut–loop tapijt heeft een geometrische structuur wat zorgt voor een prachtig contrast met het oranje van de Court 'SUZANNE LENGLEN'.  Hier, in het hart van de club, ontvangt de president van de FFT (Federation of French Tennis), zijn gerenommeerde gasten.

 • 29-05-2012 - BAFTA Awards 2012

  It has been revealed that Plantation Rug Company commissioned Lano Carpets to supply the stunning Union Jack-inspired red carpet for the 2012 BAFTAs on Sunday 27th May, setting the scene for a truly patriotic event.

   

  Designed by Plantation Rug Company in collaboration with agency Brown Dog Creative, the carpet featured a bespoke geometric Union Jack print that tied in perfectly with the upcoming Jubilee celebrations.  Impressing even the most famous of feet at the British Academy Television Awards, this contemporary contrasting red, white and blue design certainly tapped into the current patriotic national conscience and injected even more style and glamour into the 59th annual BAFTA ceremony.

   

  The striking 4-metre wide repeating print was crafted on a 100% nylon pile for superior colour retention and durability, ensuring that it withstood the impact of even the most pointy of expensive celebrity stilettos. Impressively turning the project round in just over two months, Lano Carpets proved its dedication to providing impeccable levels of service and fulfilling clients’ needs in record time.

   

  “It is incredibly exciting that Lano Carpets supplied the red carpet for one of the most prestigious events in British television,” enthuses AnjaTemmerman, Marketing Manager, Lano Carpets. “This was a very time-sensitive project and the fact we managed to turn it around in such a short space of time with such a fantastic end-result is something we are very proud of.  It was great to see all the famous faces (and feet) on our carpet, and our in-house team worked incredibly hard to achieve this simply stunning result for Plantation Rug Company, and indeed for the BAFTA organisation too.”

   

  Broadcast on BBC1 and BBC1 HD channels, over 3.5 million viewers tuned in to see TV stars sashay up and down the exclusive red, white and blue carpet.

 • 15-04-2012 - Fairfield Creations

  Just Create

  Create stunning and perfectly matched feature spaces.  Developed from th best selling Fairfield, Fairfield Creations from the Easy Care Collection by Lano Carpets combines four stripe designs with eight matching plain carpets.  Easy to install thanks to a 25 cm stripe repeat and with a 10 year stain resistance warranty Fairfield Creations brings worry-free style to the home.

 • 02-04-2012 - CFJ Installation of the month

  Lano Flooring Solutions was called upon to provide carpet throughout the Crowne Plaza, a 194 bedroom Colchester Five Lakes resort, the first of its kind in the UK for the chain.  Working closely with AB Hotels and Richard Daniels Design (RDD) to develop a suitable flooring scheme, Lano Flooring Solutions manufactured and supplied carpet for guestrooms, corridors and public areas, varying construction and wear quality to provide maximum value from the 5,000 m² of carpet required.  Lano finalised patterns and colours before weaving five different contemporary designs in an 80 percent wool 20 percent nylon mix for maximum durability and appearance retention.  Read more ...
 • 15-02-2012 - Ultimo Collection

  The new Ultimo collection by Lano brings opulent luxury to the home.  Whether 100% New Zealand wool, bamboo, branded polyamide or the stain-resistance of Lanoset PP, the Ultimo collection is one of the most versatile premium carpet collections available today.

   

  Now available in a striking new display unit, the Ultimo collection delivers exceptional underfoot comfort and durability to treat homes to the ultimate flooring experience.

 • 15-01-2012 - Heathertwist Design

  Heathertwist Design brings luxury performance to worry free carpet and is available in 10 natural shades, visually enhanced by the multi-tonal yarn in a graphic design. Available in four metre width, the carpet is an ideal multi-purpose range suitable for use throughout living areas, in hallways and on stairs and landings. Made from 100% polypropylene, Heathertwist Design has sumptuous levels of underfoot comfort, is bleach cleanable and comes with a 10-year stain resistant warranty.
 • 01-02-2011 - Nieuw : de BAMBOO collectie

   

   

  Deze innovatieve collectie biedt voor het tapijt, door zijn hoog aandeel aan bamboo, heel wat bijkomende voordelen. In feite heeft de bamboo-vezel natuurlijke anti-bacteriële en vochtregulerende eigenschappen welke resulteren in een uitzonderlijk zachte touché.   Lees meer...

   

   


  Compte tenu du grand pourcentage de bambou dans cette collection innovatrice on retrouve dans les caractéristiques finales une réflexion des specificités de la fibre bambou. Le bambou a des caractéristiques anti–bactériologiques et régulatrices de l’humidité ce qui résultent dans une moquette avec un touché très doux.  A lire plus...

   

  Der hohe Bambusanteil bietet dieser innovativen Teppichbodenkollektion "Bamboo" eine ganze Reihe von Vorteilen. Die Bambusfaser hat von Natur aus anti-bakterielle und feuchtigkeitsregulierende Eigenschaften, wodurch die Qualität bereits auf natürliche Art einen aussergewöhnlich sanften und geschmeidigen Touché erhält.  Weitere Informationen...

   

  This unique and innovative collection features a high percentage of bamboo that brings many additional benefits to the carpet. In fact, bamboo fibre has natural anti-bacterial and humidity regulating properties and when turned into carpet yarn, it is exceptionally soft to the touch.    Read more...